Trollheimens vakreste

Midt i Sunndalsfjella finner du en av Norges mest ikoniske fjelltopper, særlig kjent fra "Jul i Blåfjell". Toppen ruver som en juvel i Innerdalen - et av landets aller fineste områder.

EKSTRA KREVENDE
Turen er lang. Opp selve fjellet er det mye løs ur og dels svært bratt. Egner seg ikke i vått eller dårlig vær.

Høyde

0 moh

Stigning

0 m

Distanse

0 km

Tid (t/r)

0 timer

Turbeskrivelse


Turen starter ved "Dalen", et lite område innerst i Viromdalen. Her er det en relativt stor parkeringsplass. Herfra følger man en grusvei til mot Renndølsetra og Innerdalshytta. På veien åpenbarer majesteten Innerdalstårnet seg, og jo nærmere du kommer desto vakrere blir toppen.

Fra Renndølsetra krysser du en liten elv (som for øvrig er et fint drikkestopp) og følger litt innover i skogen. Her møter du etter kort tid en sti som tar til høyre og krysser over en noe større elv før ferden fortsetter videre opp mot Storvatnet (729 moh).

Ved Storvatnet er det populært å nyte lunsj før man prøver seg på fjellet. Følg vannet et lite stykke før du møter en relativt tydelig sti fra Innerdalstårnet. Denne kan du følge nesten helt til topps. MEN, VÆR OBS PÅ STEINSPRANG! Turen er populær og det er mye løs stein oppover fjellsiden.

Etterhvert når du et skar, ikke langt fra selve toppen. Her er det lurt å legge fra seg sekken og kjøre toppstøtet uten. Selve tårnet ser svært bratt ut herfra, men det er solid fjell og gode grep - så om du velger riktig rute er det ikke vanskelig å klyve opp fjellsiden. Et godt tips er likevel å unngå "utsiden" av fjellet. Her er det en "tunnel" som ryktes å være en enklere vei til toppen, men etter den må et stup passeres. Da er det mer behagelig å holde seg på samme siden du kom fra (fra skaret). Se også etter de lokale. De løper like fort opp som de fleste går ned.

Fra toppen tar utsikten pusten fra deg. Retur samme vei


Finn frem:

 • Turen starter ved Dalen (åpner KART).

 •  

 • Følg Riksvei 70 eller FV62 til Sunndalsøra. Herfra kjører du mot Ålvundeid, hvor du tar av mot Innerdalen. Følg veien til «veis ende». Her er det stor parkeringsplass, som også er turstart.

 •  

 • Det går tog til Oppdal. Herfra går det buss til Sunndalsøra
  Finn rutetider på en-tur.no

 •  

 • Fra Oppdal tar du rute 901 mot Kristiansund-Molde-Ålesund.

 •  

 • Sunndal taxi: 71 69 14 41


Kart og høydeprofil


Download file: innerdalstårnet.gpx

LAST NED TURKART

(A4 - 1:50000)
Startpunkt