På toppen av Trollveggen

Luftig topptur som passerer baksiden av Trolltindene og Bruraskaret, og som gir en fantastisk utsikt ned Trollveggen og mot Romsdalsalpene.

Vanskelighetsgrad: EKSTRA KREVENDE

Dette er en tur med mye stigning og en del klyving - særlig mot slutten. Mange luftige partier.

Høyde

0 moh

Stigning

0 m

Distanse

0 km

Tid (t/r)

0 timer

Turbeskrivelse


Turen starter ved parkeringsplassen til besøkssenteret på toppen av Trollstigen. Følg gangvegen som krysser elva ved bygget mot utsiktsplassene. Ta av på merket sti opp mot høyre, like før gangvegen begynner å gå ned trapper til utkikken. Kort bratt parti sikret med kjetting leder opp til et platå med anleggsveg som leder inn mot elva som kommer fra Stigbotn.

Bratt kneik til høyre for elva leder opp til Stigbotn. Herfra er stien tydelig merket med varder. Følg høyrekanten av Stigbotn først, før den krysser over ura til venstrekanten av Stigbotn. Herfra er det slak stigning oppover til en rygg som følges innover til ei ny grov ur med bratt stigning. Følg vardene opp gjennom ura til terrenget legger seg litt igjen. Følg en senking i ura videre oppover til en ser baksiden av Trolltindene. Herfra følges dalen (ofte en liten bre) videre innover til frokostplassen. Frokostplassen ligger helt på kanten til venstre i laveste punktet før det går opp igjen mot Trolltindene.

Etter frokostplassen følges en rygg opp til selve ura på baksiden av Trolltindene. Kryssingen av ura er vardet, og følger i hovedsak toppen av ura like under selve berget. Opp til foten av Stabben og deretter over en del av ura med veldig store steiner. Etter dette kryss over mot foten av Trollspiret. Herfra er det opparbeidet sti som leder fram til Bruraskaret.

OBS! Stien fra frokostplassen mot Bruraskaret er lett å miste. Følg godt med på vardingen.

Etter bruraskaret er stien litt mer utydelig. Man krysser et stykke bortover før en renne leder opp på selve ryggen før Store Trolltind. Stien er vardet og delvis merket med rød maling. Luftig klyving rett før toppen.

Det er ei steinhytte på toppen som kan benyttes som nødbu.

Retur samme vei.


Finn frem:

 • Turen starter ved Trollstigen besøkssenter (åpner KART).

 •  

 • Fra nord følger du E136 til du møter på FV63 mot Geiranger. Følg veien ca 15 km til toppen av Trollstigen.
  Fra sør følger du RV15 til du møter på FV63. Kjør så mot Eidsdal (via Geiranger), og ta fergen til Linge. Følg FV63 til Trollstigen besøkssenter. Merk at veien til Trollstigen er vinterstengt.

 •  

 • Det går tog til Åndalsnes.
  Finn rutetider på entur.no

 •  

 • I sommersesongen går det buss fra Åndalsnes til Trollstigen besøkssenter. Finn rutetider på visitnorway.no

 •  

 • Rauma Taxi: 71 22 15 55